به وبسایت عایق‌کاران باران خوش آمدید

ساعات کاری‌ما: 9:00 الی 18:00

مشاوره تلفنی

09122136289

آدرس ما

تهران پارس، خیابان اتحاد

ایمیل ما

[email protected] ayeghkaranbaran.ir

انواع قیر وکاربردهای آن

یکی از محصولاتی که امروز در ایران ارزش زیادی دارد قیر است. قیر توجه متخصصین زیادی را به خود جلب کرده است. از قدیم از قیر برای عایق بندی وجلوگیری از ورود آب استفاده می شد . امروزه از قیرگونی برای عایق کاری استفاده می شود. یکی از وسایل مهم مورد نیاز برای عایق کاری قیر برای قیرگونی است.

کشورهایی که بیشترین ذخایر قیر را دارند: ونزوئلا، کانادا و روسیه است. ایران نیز در صنعت قیر فعال است. بعضی از استان های این کشور مانند: ایلام، خوزستان، کرمانشاه و لرستان معادن فعال دارند.  قیر در ایران قیمت مقرون به صرفه ایی دارد.

شما می توانید برای آشنا شدن با انواع قیر، قیر خالص، مشخصات قیر خالص، مناسب ترین قیر برای قیرگونی، کاربرد قیر، مزایای قیر، و معایب قیر با ما در این مقاله همراه باشید. 

 

قیر چیست؟

قیر ماده ایی سیاه رنگ وخمیری شکل است که از آن برای عایق کاری سطوح برای مقاومت در مقابل رطوبت و درست کردن آسفالت استفاده می‌شود. قیر ماده‌ای هیدروکربنی و چسبنده  است که به رنگ سیاه تا قهوه‌ای تیره است که مقاومت بالایی دارد اما در تترا کلرید کربن و سولفید کربن قابلیت حل پذیری دارد و به طور کامل حل می‌شود. 

قیر در دمای محیط جامد است اما اگر  در دما بیشتر قرار بگیرد به حالت خمیری شکل در می آید و بعد به صورت مایع رقیق می شود.

 همچنین این ماده انواع مختلفی دارد که هر کدام از آن ها کاربرد خاصی دارند. 

ما در این جا به یکی از کاربرد‌های قير برای قیرگونی اشاره می کنیم.

برای عایق کاری سطوح با  قیر برای قیرگونی، ابتدا قیر را در حرارت آتش نرم کرده و روی سطح مورد نظر پهن می‌کنند و بعد تکه‌های گونی را روی آن قرار می‌دهند ودوباره سطح گونی را با قیر می پوشانند.

 دو خصوصیتی که در قیر وجود دارد:

• نفوذ ناپذیری در برابر آب

• چسبندگی

قیر بیشتر اوقات از نفت خام به دست می‌آید که به آن، قیر تقطیری می‌گویند. قیر نفتی از دو مرحله تقطیر نفت خام بدست می آید. اولین مرحله در تقطیر موادی که سبک هستند، مثل: پروپان وبنزین از نفت خام جدا می‌شوند. این کار نزدیک به فشاری به یک واحد انجام می‌شود، در مرحله بعد ترکیبی‌هایی که سنگین است، مثل: گازوئیل و نفت سفید خارج می‌شوند. این مرحله نزدیک به فشار خلاء انجام می‌شود، و در نتیجه مخلوط‌هایی از ذره‌های ریز جامد به نام آسفالت تشکیل شده است، چیزی که باقی می‌ماند در ماده ای سیال وگریس مانندی به اسم مالتن غوطه ور است.

 

انواع قیر

قیر های مصرفی دو نوع هستند. قیر طبیعی و تصفیه شده که از نظر کاربرد به دو گروه  قیر نازک یا قیر سخت طبقه بندی می شوند.

قیری که از پالایش نفت خام به دست بیاید، قیر تصفیه شده نام دارد. 

قیر طبیعی شامل: قیر های دریاچه ای، قیر سنگ ها( زغال سنگ)و گلسونایت ها است. 

با توجه به سختی استخراج قیر طبیعی و نیاز به تکنولوژی های پیشرفته درسراسر جهان،  بیشتر از قیر تصفیه شده استفاده می کنند. امروزه قیر برای قیر گونی  از پالایش نفت خام حاصل می شود. برای عایق کاری و قیرگونی کردن سطوح مختلف استفاده می شود.

 در اول قرن بیستم، قیر نفتی از پالایش نفت خام وارد بازار شد و به جای قیر های معدنی، طبیعی، قیر های آسفالتی و بقیه استفاده های صنعتی به کاررفته است. این قیر ها از پالایش نفت خام در داخل برج تقطیر ساخته می شوند. 

قیر نفتی شامل: قیر های خالص، قیر های دمیده ، قیرابه ها (امولسیون قیری)، قیر های محلول، قیر های زور گیر، قیر های کند گیر، قیر های دیر گیر و قیر های اصلاح شده است.

 

قیر خالص

نفت ماده ای هیدروکربنی است و از باقی مانده تقطیر نفت خام در برج خلاء در پالایشگاه درست می شود. در پالایشگاه نفت، اول نفت خام را مورد فشار محیط بین درجه ٣٠٠ تا ٣۵٠ در برج تقطیر حرارت می دهند و گرم می‌کنند که در این درجه حرارت، بخشی از این مایع به طور بخار از برج خارج می شود. 

بخش های سنگین نفت خام که مخلوطی پیچیده از هیدروکربن که جرم مولکولی زیادی دارد است و از روغن ها و قیر ها هستند که در درجه حرارت ۴٠٠ درجه برای اینکه قیر و روغن را جدا کنند در برج خلاء حرارت را زیاد می کنند که مولکول های آن ها بشکند و موادی که باقی می ماند از قیر باشد.

موادی که در داخل این برج باقی می ماند را وکیوم باتوم می گویند. وکیوم باتوم ها، در تهیه کردن آسفالت و سایر استفاده ها زیاد خوب نیستند و در برخی اوقات کیفیت خوبی ندارند و باید در فرآیند هوادهی تصفیه شده و موادی که ناخالص هستند جدا شوند.

قیر برای قیر گونی که روی سطح مورد نظر پخش می شود از نوع قیر خالص است. 

 

مشخصات قیر خالص

• درجه نفوذ

در این آزمایش برای مشخص شدن درجه سختی قیر از یک سوزن استاندارد تحت اثر بار 100 گرمی استفاده می کنیم. این سوزن در زمان5 ثانیه در قیر 25 درجه نفوذ می کند. هرچه درجه  نفوذ بیشتر باشد قیر نرم تر است.

• درجه اشتعال

زمانی که در کارگاه قیر را تحت حرارت قرار می دهیم،  با ایجاد حداکثر دما گازهای متصاعدی در سطح شعله به وجود می آید. آخرین دمایی که می شود قیر را در کارگاه گرم کرد، به درجه شعله ور بستگی دارد. 

• افت وزنی

افت وزنی، زمانی به وجود می آید که قیر در دمای زیاد بخشی از روغن ها و ترکیب بخاطر تبخیر شدن از دست بدهد. افت وزنی زمانی اندازه گیری می شود که در دمای ١۶٣ درجه سانتی‌ گراد در زمان ۵ ساعت قیر در اُون اس. 

• شکل گیری یا انگمی 

• درجه خلوص

برای اینکه قیر خالص داشته باشیم دو حلال نیاز است؛ تتراکلرو کربن وسولفور کربن

• درجه نرمی

دمایی که قیر در آن به حالت مایع است. درجه نرمی قیر برای قیر گونی اهمیت دارد.

• گرانروی

هر چند که قیر کندتر روان باشد خاصیت های جامد زیاد تری نشان می دهد. در دما های زیاد تر آرام روانی کم است. این ویژگی قیر با دستگاه هایی که سی بولت فیورل یا به طور کیمیاتیکی نام دارند، اندازه گیری می شود. دانستن این موارد در مورد قیر برای قیرگونی مهم است.

 

قیر مناسب برای قیرگونی

یکی از بهترین روش ها برای عایق کاری استفاده از  قیر برای قیرگونی است که بیشتر اوقات بخاطر ضخامت بالا و کیفیت مصرفی برای عایق نمودن سرویس های بهداشتی که بیشتر از بقیه تجمع آب دارند کاربرد زیادی دارد.

قیری که مصرف می کنیم باید متناسب با شرایط آب و هوایی باشد. بعد از تمام شدن عایق کاری از یک لایه بتن که آسفالتی است استفاده می شود. ضخامت آسفالت در کم ترین اندازه ممکن باید ٢ سانتی متر باشد، و در زمستان، در به حرارت آن باید ١٢٠ درجه سانتی گراد و در هوای گرم حداقل باید ۶٠ درجه سانتی گراد باشد.

شاید از خود بپرسید از چه گونی برای قیر گونی سطوح استفاده می شود؟ 

در جواب باید بگویم گونی هایی که استفاده می کنیم باید بافت منظمی داشته باشند وکثیف نباشند.

 

کاربرد قیر

به طور کلی قیر برای قیرگونی برای سطوح مختلف کاربرد دارد. چند نمونه از این کاربرد ها شامل: راهسازی، کاربرد های صنعتی، رعایت رطوبتی ساختمان های تجاری و مسکونی و عایق الکترونیکی است.

یکی دیگر از کاربرد های قیر برای عایق کاری در بخش های گوناگون ساختمان مثل:  قیرگونی پشت بام و کف حمام استفاده می شود. روش های زیادی برای جلوگیری از نفوذ کردن آب و عایق بندی ساختمان وجود دارد. با اینکه می توانیم برای عایق کردن کف و بام و دیوار ها از ایزوگام استفاده کنیم ولی هنوز خیلی ها از قیرگونی استفاده می کنند. 

 

مزایای قیر

قیرگونی را می توانیم در هر مکانی که باشیم انجام دهیم، حتی اگر آن خانه کوچک باشد و همچنین برای این کار باید از قیر برای قیرگونی استفاده کنیم، برای جلوگیری کردن از نفوذ آب.

موارد مورد نیاز برای این کار خیلی آسان تهیه می شود و در دسترس قرار دارند. مواد لازم برای انجام این کار قیر و گونی است. یکی دیگر از فواید قیرگونی انجام راحت و ساده آن است، چون راحت انجام می شود و نیاز به به متخصص فنی ندارد.

از نظر اقتصادی نیز قیرگونی بسیار باصرفه تر است زیرا قیمت ارزان تری نسبت به ایزوگام دارد و همین طور می توانیم با استفاده از قیرگونی برای درست کردن جاهای صدمه دیده راحت تر باشیم چون دیگر نیاز نیست عایق را کامل عوض کنیم. برای استعلام به روز قیمت قیرگونی با ما در ارتباط باشید.

 

معایب قیر

در بالا با مزایای قیر آشنا شدیم در ادامه با معایب آشنا می شویم. قیری که داغ است بوی خوبی ندارد و این باعث آلودگی زیادی می شود. باید توجه داشته باشیم که وقتی در حال کار با قیر برای قیر گونی هستیم نمی توانیم لحظه ای حواسمان را جمع نکنیم چون قیر داغ خیلی خطرناک است. برخی از معایب آن شامل:

• بوی بد

• در عایق هایی که قیرگونی شده اند امکان فرسودگی است. 

• امکان دارد که قیرگونی پاره شود. 

• وزن قیرگونی زیاد است. 

• مهر استاندارد ندارد. 

 

نتیجه گیری

در حال حاضر اطلاعات خوبی درباره ی قیر بدست آورده اید، اگر شما سقف یا پشت بام تان نیاز به عایق کاری دارد می توانید با توجه به مطالب بالا معایب و مزایای آن را بررسی کنید و برای اطلاعات بیشتر در این زمینه میتوانید به مقاله بررسی قیرگونی و ایزوگام مراجعه کنید و محصول خوبی را برای عایق کاری خانه خود انتخاب کنید، البته همان طور که گفتیم فقط در این کار به گونی و قیر برای قیرگونی نیاز داریم و نیاز به تخصص خاصی نیست اما باید خیلی احتیاط کرد. در صورت نیاز هم میتوانید با مراجعه به شرکت های عایق کاری که از تیم های حرفه ای در این زمینه برخوردار هستند استفاده کنید . شرکت عایق کاران باران یکی از معتبر ترین شرکت ها در این زمینه است که از تیم های حرفه ای برای قیرگونی و ایزوگام استفاده میکند . برای مشاوره و برای استعلام قیمت قیرگونی و قیمت ایزوگام میتوانید به سایت عایق کاران باران مراجعه کنید.  

۱
۲
۳
۴
۵
میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۱ رای